Laurens Nicolaas van den Doel

Laurens Nicolaas van den Doel[1]

Mannelijk 1904 - 1964  (60 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Bronnen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Laurens Nicolaas van den Doel 
  Geboren 3 aug 1904  Dinteloord en Prinsenland, , Noord-Brabant, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Mannelijk 
  Naam Lou 
  Beroep hovenier bij de gemeente den Haag 
  Verblijfplaats 3 jul 1912 
  Overleden 3 nov 1964  Rijswijk, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Begraven 's-Gravenhage, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Persoon-ID I1041516264  DoeVos
  Laatst gewijzigd op 14 aug 2007 

  Vader Pieter van den Doel,   geb. 22 apr 1868, Melissant, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 10 nov 1919, Rotterdam, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 51 jaar) 
  Moeder Clasina Maria Leest,   geb. 8 okt 1871, Dinteloord en Prinsenland, , Noord-Brabant, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 9 sep 1944, Loosduinen, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 72 jaar) 
  Getrouwd 10 jul 1893  Dinteloord, , Noord-Brabant, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  _STAT civil 
  Documenten
  19180709 Huwelijksjubileum Pieter van den Doel Klasina Maria Leest
  19180709 Huwelijksjubileum Pieter van den Doel Klasina Maria Leest
  Gezins-ID F1000093  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Janna Adriana Zwijnenburg,   geb. 1 sep 1909, Krimpen aan den IJssel, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 11 dec 1988, Rotterdam, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 79 jaar) 
  Getrouwd 5 okt 1940  Krimpen aan den IJssel, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  _STAT civil 
  Kinderen 
   1. Pieter van den Doel,   geb. 18 jan 1942, 's-Gravenhage, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 11 apr 2018, Capelle aan den IJssel, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 76 jaar)
   2. Cornelis van den Doel
   3. Dirk van den Doel,   geb. 12 jan 1954, 's-Gravenhage, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 19 jan 1954, 's-Gravenhage, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 0 jaar)
  Laatst gewijzigd op 14 aug 2007 
  Gezins-ID F1000496  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboren - 3 aug 1904 - Dinteloord en Prinsenland, , Noord-Brabant, Netherlands Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsGetrouwd - 5 okt 1940 - Krimpen aan den IJssel, , Zuid-Holland, Netherlands Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - 3 nov 1964 - Rijswijk, , Zuid-Holland, Netherlands Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsBegraven - - 's-Gravenhage, , Zuid-Holland, Netherlands Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Foto's
  (1904-1964) Laurens Nicolaas van den Doel
  (1904-1964) Laurens Nicolaas van den Doel

  (Levens)Verhalen
  Sport - schaatsen
  Sport - schaatsen
  Laurens Nicolaas van den Doel (1904-1964) beoefende de schaatssport met veel enthousiasme. Hij schaatste zelfs over de grens.

 • Aantekeningen 
  • de natuur was zijn lust en zijn leven en de schaatssport in het bijzonder.
   Het volgende stukje komt uit Westland Post. Dit is het blad, dat volgeschreven werd door de heer P.N. Both, de echtgenoot van Maria Elisabeth (Rie) van den Doel..
   Pre-historie'Schrijver' wist nog op geen stukken na, wie ooit zijn meisje zou worden, maar toen hij had leren kennen, die later zijn vrouw werd (iedereen kent "schrijfster"), hoorde hij al spoedig, dat één van zijn zwagers in 1936 was uitgezonden om er de Nederlandse eer te verdedigen in het hardrijden op de schaats. Hij kwam weliswaar niet aan de top, maar hij werd niettemin een zodanig begrip, dat, toen de thans reeds bijna legendarische Kees Broekman voor het eerst naar Noorwegen werd uitgezonden en zelf geen geld had om een trainingspak te kopen, in dat pak van Lou van den Doel zijn eerste Europese successen in Noorwegen boekte. Kees is Lou natuurlijkallang vergeten. Hij kan hem nu ook rustig vergeten, want Lou, eens één van de pioniers voor het hardrijden op de schaats van Nederland is dit jaar, daags na Allerzielen, aan een hartverlamming overleden, terwijl hijde bloemen en perken verzorgde van "Overvoorde".
   Uit: de Hardrijder, no. 4, januari 1965, 26e jaargang. Dit blad was het orgaan der Nederlandse verenging tot bevordering van het hardrijden op deschaats. In dit blad is het volgende artikel opgenomen:

   L.N.van der Doel overledenZojuist ontvingen wij van mevrouw v.d. Doel uit den Haag een brief waarin zij ons meedeelt, dat haar man 3 november 1964 is overleden. de heer van der Doel die sinds 1931 lid is van de N.V..B.H.S. was en een onzer oudste N.V.B.H.S.'ers was in die jaren een zeer actief lid die vrijwel aanal onze schaatsevenementen deelnam. Kwam o.a. wekelijks naar Amsterdamom aan de training op de oude kleine kunstijsbaan deel te nemen. Zo was hij ook deelnemer aan een onzer vooroorlogse trainingsreizen naar Hamar. Bij al deze activiteiten heeft de heer van der Doel zich steeds als een zeer goed sportman en vooral een prettig mens leren kennen die zijn hardrijsport liefhad.Wij hopen maar dat mevr. van der Doel en zoons de krachten zullen mogen opbrengen dit verlies te boven te komen."
   Het (wedstrijd)schaatsen speelde zich af voornamelijk vóór zijn huwelijk. Het huwelijk voltrok zich in het begin van de oorlog (5 okt. 1940).In die tijd was sport geen prioriteit nummer 1. Er moest brood op de plank komen en geld was er niet. Sport beoefenen op zondag werd uit geloofsovertuiging niet zo op prijs gesteld door zijn schoonfamilie.Hij volgde alle schaatswedstrijden op de radio en later de televisie en hield de tijden van de schaatsers nauwgezet bij. de kinderen moesten zichdan rustig houden. Elke winter stond hij wel ergens op de schaats al washet maar een polderslootje. In de tijd dat hij zelf actief was met het schaatsen waren de mannen als Siem Heide en Wim van der Voort de toppers. Iets later kwam Kees Broekman die evenals Wim van der Voort een Westlander was.
   de NVBHS is in 1929 opgericht uit onvrede met de KNSB en is in 1980 weeropgegaan in de huidige KNSB. de Schaatsvereniging Utrecht was het met die stap niet eens.
   TYPE 1
   DATE 3 MAY 2003
   TIME 15:16:47

 • Bronnen 
  1. [S1190] Peter van den Doel.