Print Voeg bladwijzer toe

Geertruida Johanna Berveling[1]

Vrouwelijk 1904 - 1946  (41 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Aantekeningen    |    Bronnen    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Geertruida Johanna Berveling 
  Geboorte 18 nov 1904  Weesp, Noord-Holland, Nederland Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Doodsoorzaak TBC 
  Naam Jo 
  Overlijden 5 feb 1946  Nederhorst den Berg, , Noord-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Begraven
  (1904-1991) zerk echtpaar Franssen-van den Doel
  (1904-1991) zerk echtpaar Franssen-van den Doel
  Grafsteen van Geertruida Johanna Berveling, Gerrit Hendrik Franssen en Lena van den Doel.
  Persoon-ID I4999  DoeVos
  Laatst gewijzigd op 16 jul 2019 

  Vader Hendrik Berveling,   geb. 7 mrt 1862, Weesp, Noord-Holland, Nederland Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 21 jul 1944, Weesp, Noord-Holland, Nederland Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 82 jaar) 
  Moeder Marritje Smit,   geb. 12 sep 1866, Amsterdam, , Noord-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. Ja, datum echter onbekend 
  Huwelijk 18 mei 1890  Weesp, Noord-Holland, Nederland Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  _STAT civil 
  Gezins-ID F1187280608  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Gerrit Hendrik Franssen,   geb. 8 mrt 1904, Nederhorst den Berg, , Noord-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 3 sep 1977, Nederhorst den Berg, , Noord-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 73 jaar) 
  Huwelijk vóór 1940 
  _STAT civil 
  Gezins-ID F1000136  Gezinsblad  |  Familiekaart
  Laatst gewijzigd op 14 aug 2007 

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboorte - 18 nov 1904 - Weesp, Noord-Holland, Nederland Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverlijden - 5 feb 1946 - Nederhorst den Berg, , Noord-Holland, Netherlands Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Aantekeningen 
  • Al heel lang liep ik rond met de vraag waarom mijn vader, waarvan gezegd werd dat hij zo'n goed huwelijk had met tante Jo en zulke goede banden had met haar familie na het huwelijk met mijn moeder nooit meer contact met deze familie had. Althans voor zover ik weet.
   Met de komst van internet werd het zoeken naar familieleden van tante Jo ineens veel eenvoudiger.
   Ik vond de website van ene Beate Berveling uit Leiden met daarin een overzicht van de namen van de ouders en broers en zussen van tante Jo.
   Ik wist dat tante Jo een zus had (Hendrika Petronella, geb. 30-06-1900) die in Huizen woonde, waarvan de man tijdens de oorlog in het verzet zat, was opgepakt en in een concentratiekamp, ik meen Dachau) was vermoord. Mijn vader schijnt deze Riek en haar dochter tijdens de oorlogsjaren financieel ondersteund te hebben. Ik heb met haar dochter Jopie Brouwer (contact gehad en zij wist mij te vertellen dat mijn vader na de geboorte van Jan en Piet nog een keer met de jongens naar Huizen was geweest om met zijn zoons te pronken. Dit was ook het laatste contact omdat mijn moeder hier nogal een punt van maakte en mijn vader geen zin had om de zaak op de spits te drijven.
   Ook heb ik telefonisch contact gehad met Hetty de Roos, de dochter van Catrina (geb. 12-08-1898). Katrien leefde toen niet meer maar haar dochter Hetty wist mij te vertellen dat ook haar moeder TBC-patiënt was en dat zij tijdens ziekteperiodes van haar moeder vaak langere tijd in Nederhorst den Berg logeerde bij haar tante Jo en dat zij erg gesteld was op mijn vader en haar tante.
   Na het overlijden van tante Jo en het huwelijk van mijn ouders is Hetty nog een paar keer naar de Dammerweg gegaan om oom Henk op te zoeken. Zij kreeg mijn vader toen niet te spreken en werd van de deur gestuurd. Daar is zij erg verdrietig over geweest.
   Zij wist mij nog te vertellen dat tante Jo niet overleden is aan de gevolgen van TBC, maar aan de gevolgen van een gedwongen abortus. Gezien haar ziekte was het medisch gezien niet wenselijk om dit kind geboren te laten worden Als ik naar de sterfdatum van tante Jo kijk, zou het goed mogelijk zijn dat zij en mijn vader in de roes van de bevrijding een gewenst kind hebben verwekt.
   Ik heb nog regelmatig contact met een dochter van een vriend van mijn vader, Bep Piet, uit Amsterdam. Zij wist mij e.e.a. te bevestigen.

   Bron: Tineke Franssen

 • Bronnen 
  1. [S1190] Peter van den Doel.