KrantenberichtenDe kranten staan dagelijks vol met nieuwtjes. Soms gaan ze ook over een Van den Doel. De redactie heeft ze verzameld en wil er nog dolgraag meer van hebben.

Een berichtje uit plaatselijk nieuws. Maas- en Scheldebode van oktober 1916

A. van den Doel koopt pakhuis.


Het pakhuis van den heer J.C. De Gast aan de St. Sebastiaandoelstraat alhier is onderhands aangekocht door de heer A. v. d. Doel, ten einde te worden ingericht voor woonhuis en timmermanswinkel.


Bron: Maas- en Scheldebode van 6 tot 20 oktober 1916
De redactie weet niet om welke A. van den Doel het gaat.


Dirksland reikt eerste nieuwe Identiteitskaart uit.


Gemeentesecretarirs Krijn Kastelijn van de gemeente Dirksland heeft vorige week woensdag het eerste nieuwe identiteitsbewijs uitgereikt aan een Dirkslands burgertje. De tweejarige Sabine van den Doel, woonachtig in Dirksland, kwam woensdagmorgen samen met haar vader Jan Cornelis naar het gemeentehuis om haar ID-kaart op te halen.

Sinds deze week zijn alle nieuwe paspoorten en identiteitsbewijzen voortaan voorzien van een chip. Op die chip staan een kleurenfoto en verscheidene persoonsgegevens, zoals naam, geslacht, nationaliteit en sofi-nummer. De persoonlijke kenmerken op deze chip kunnen vergeleken worden met de gedrukte gegevens op het paspoort of ID-kaart. Hierdoor wordt het moeilijker om het document te vervalsen en zich te identificeren met een reisdocument van iemand anders.
Nieuw is dat mensen niet meer mogen lachen op de pasfoto. Ze moeten neutraal kijken en de mond gesloten houden. Later volgt nog de invoering van twee vingerafdrukken op de chip. Daarvoor moet de Europese Unie nog richtlijnen vaststellen.


Bron: Eilandennieuws van 5 september 2006Samenstelling: Peter van den Doel