Jannetje van den DoelPersoonlijke informatie    |    Media    |    Aantekeningen    |    Alles    |    PDF

 • Geslacht Vrouwelijk 
  Persoon-ID I1041516572  DoeVos
  Laatst gewijzigd op 14 aug 2007 

  Vader Ewoud Leendert van den Doel,   geb. 14 dec 1899, Nieuwe-Tonge, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 14 mei 1982, Nieuwe-Tonge, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 82 jaar) 
  Moeder Sara Tanis,   geb. 25 nov 1902, Herkingen, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 12 nov 2000, Sommelsdijk, Middelharnis, Zuid-Holland, Nederland Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 97 jaar) 
  Getrouwd 11 mrt 1926  Herkingen, , Zuid-Holland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  • Sara en Ewoud wonen eerst aan de St. Pietersweg te Battenoord in een boerderij die verkocht wordt aan Nillis Buijs. Ze gaan dan wonen aan de overzijde van de St. Pietersweg in de boerderij van de Kieviten. Ewoud is boer en bekleedt diverse functies in het verenigingsleven: Groene Kruis, Rode Kruis, brandweer, Oranjevereniging, polderbestuur enz. Verder is hij organist in de Nederlandse Hervormde Kerk te Nieuwe Tonge. Als zijn zoon Kommer de boerderij overneemt, gaat hij wonen aan de Julianastraat te Nieuwe Tonge.Bij de ramp worden de mensen in een busje van Battenoord naar Nieuwe Tonge vervoerd. Sara zit in het eerste busje en bereikt veilig de overkant.Als de tweede rit plaatsvindt, wordt de dijk onder hen weggeslagen. Achteraf blijkt, dat ze op de dijk van Battenoord veilig zouden zijn geweest.In de tijd dat koningin Juliana het rampgebied bezocht, was Ewoud wethouder van Nieuwe Tonge. Hij heeft hare majesteit de helikopter ingeholpen door haar een 'kontje te geven'.
  _STAT civil 
  Foto's
  200711 Boerderij Ewoud van den Doel verbrand 1
  200711 Boerderij Ewoud van den Doel verbrand 1
  In november 2007 ging de boerderij, die ooit in bezit was van Ewoud van den Doel, in vlammen op.
  200711 Boerderij van Ewoud van den Doel verbrand 2
  200711 Boerderij van Ewoud van den Doel verbrand 2
  Restanten van de voormalige boerderij van Ewoud van den Doel
  (Levens)Verhalen
  Krantenberichten
  Krantenberichten
  De kranten en het internet staan dagelijks vol met nieuwtjes. Soms gaan ze ook over een Van den Doel. De redactie verzamelt ze en wil er nog dolgraag meer van hebben.
  Gezins-ID F1000581  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Derk Jan Ebbenhorst,   geb. 30 nov 1930, Nijkerk, , Gelderland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie,   ovl. 20 sep 2014, Epe, , Gelderland, Netherlands Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie  (Leeftijd 83 jaar) 
  Kinderen 
   1. Saskia Ebbenhorst
   2. Kees Ebbenhorst
   3. Hermina Johanna Ebbenhorst
  Laatst gewijzigd op 14 aug 2007 
  Gezins-ID F1000021  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • (Levens)Verhalen
  1953 Watersnoodramp
  1953 Watersnoodramp
  Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee behoorden tijdens de watersnoodramp van 1953 tot de meest zwaargetroffen eilanden. Juist hier woonden veel mensen met de familienaam Van den Doel.

 • Aantekeningen  Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven.